IN HET NIEUWS

De GGD ZHZ is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Enkele video's op een rijtje!

28 JULI

In Dordrecht kunnen per dag ruim honderd extra coronatesten worden afgenomen

In het Oranjepark in Dordrecht is de corona-testcapaciteit met ruim honderd verhoogd. Tot voor kort lag het aantal testen daar op maximaal vijfhonderd per dag. Nu komt het ruim boven de zeshonderd uit.

18 AUGUSTUS

Nieuwe coronateststraat Gorinchem direct na opening volgeboekt

De splinternieuwe coronateststraat in Gorinchem heeft tijdens de opening zestig bezoekers met klachten getest op het coronavirus. Daarmee was de teststraat meteen volgeboekt.

27 AUGUSTUS

GGD Directeur en burgemeester Kolff geven een corona update

Karel van Hengel vertelt onder andere over het opschroeven van de testcapaciteit en de teststraat in Gorinchem. Burgemeester Kolff vertelt over de handhaving op horecazaken.

16 SEPTEMBER

Kijkje achter de schermen bij callcenter

De 23-jarige Lilian Teeuw werkt in het callcenter van de GGD in Dordrecht. Het corona-zenuwcentrum van de regio. Ze is een van de jongeren die wil helpen in de strijd tegen corona. Al is het werk niet altijd even makkelijk. "Je hebt mensen die boos worden en ons de schuld geven van corona."

18 SEPTEMBER

Werken in de teststraat

"Mensen denken dat we naar de hersenen gaan met het wattenstaafje, maar dat klopt natuurlijk niet!", lacht Jasper Woud. De student Forensisch Onderzoek voelt zich helemaal op zijn plek als coronatester. Hij is een van de studenten die de GGD hard nodig heeft om de teststraten draaiende te houden.

Meer lezen?


"Colofon"