VACCINATIE

We zijn gestart!

Historisch moment

De vaccinatiecampagne in onze regio is op 15 januari 2021 gestart met het inenten van de eerste zorgmedewerker met een coronavaccin. Op de priklocatie Deetoshal in Dordrecht kreeg ze het Pfizer-vaccin toegediend. Met de start van het vaccineren is een belangrijke stap gezet in de strijd tegen het coronavirus. Tegelijkertijd zijn er grote zorgen over de besmettelijkere Britse variant, die ook in Nederland is opgedoken. Dit had het begin van het einde moeten zijn. Nu is de verwachting dat als we er niet goed op zitten, de Britse variant het overneemt. En dat kan de zorg er op dit moment niet meer bij hebben. Opschaling Per dag kunnen er ruim driehonderd zorgverleners worden inge├źnt op de priklocatie in Dordrecht. De komende tijd zal het vaccineren verder opgeschaald worden. Volgens de GGD zijn er genoeg prikkers en er worden ook nog steeds mensen opgeleid, maar het Pfizervaccin is nu nog schaars.

Vaccin Het vaccin wordt twee keer toegediend met een tussenpauze van minimaal 21 dagen. Dat betekent dat zorgprofessionals die zich aanmelden, in de periode van vaccinatieweek 1 tot en met 3 de eerste vaccinatieprik toegediend krijgen. In vaccinatieweek 4 tot en met 6 ontvangen zij de tweede prik. De eerste cyclus eindigt op 26 februari.

Vaccinatielocatie Sporthal Deetos is gekozen vanwege de centrale ligging in de regio, de ruime parkeermogelijkheden en de goede bereikbaarheid per openbaar vervoer. In de sporthal is een EHBO post aanwezig waarbij medewerkers van het Rode Kruis ondersteuning bieden. Daarnaast is de sporthal al vaker ingezet als locatie voor vaccineren en biedt alle benodigde faciliteiten.

Bekijk hier het verslag van de eerste vaccinatie.

Meer lezen?


"Zorg in beeld"