NIEUWE TESTLOCATIE

De coronateststraat in Dordrecht is verhuisd van het centraal gelegen Oranjepark naar een industrieterrein langs de A16.

NIEUWE TEST-LOCATIE

De coronateststraat in Dordrecht is verhuisd van het centraal gelegen Oranjepark naar een industrieterrein langs de A16.

De reden voor de verhuizing naar de Calandstraat is dat de huidige testlocatie een nieuwe bestemming krijgt.

De teststraat aan het Oranjepark is op donderdag 10 december voor het laatst open geweest. In de avond en nacht vond de verhuizing plaats, zodat er op vrijdag 11 december vanaf 9.30 uur weer getest kon worden op de nieuwe locatie.

Op het terrein van de voormalige brandweerkazerne aan het Oranjepark komen woningen. Volgens de gemeente was het vanaf het begin bekend dat de GGD tot 1 januari gebruik kon maken van deze plek als testlocatie. De gezondheidsdienst is blij dat er een nieuwe locatie is gevonden aan de Calandstraat, waar bovendien meer ruimte is om te testen en voor het verkeer. De auto’s zorgde aan het Oranjepark nog wel eens voor opstoppingen. Ook is het voor medewerkers een vooruitgang, aldus de GGD, aangezien de locatie op het Oranjepark erg koud kan zijn. ,,Het pand is aan twee kanten open. We maken gebruik van thermokleding en heaters. Op de nieuwe locatie staan we binnen.’’

In tegenstelling tot het Oranjepark is de teststraat op de Calandstraat 44 géén drive-through, wat juist altijd werd gezien als een snelle en veilige manier om mensen te testen. De GGD heeft in plaats daarvan een speciale looproute uitgezet. Bezoekers parkeren hun auto op het terrein en lopen vervolgens naar binnen voor de test. Zij volgen een eenrichtingsweg door het pand, op 1,5 meter afstand van elkaar. Medewerkers maken gebruik van een andere route. Voor zorg- en onderwijspersoneel is wél een drive-through-straat ingericht aan de Calandstraat. De GGD verwacht dat de meeste bezoekers met de auto komen. ,,Op de huidige locatie is dat ook al zo. Daar komt 95 procent met de auto.’’

Bron: AD.nl

Verhuizing teststraat

Bekijk hier het verslag van de verhuizing van de Coronateststraat in Dordrecht binnen één dag.

Meer lezen?


"Vaccinatie"