NIEUWSBRIEF GGDGHOR | juni | 2020

Beste lezer,

Met de oefening Hollandse Griep van oktober 2019 nog vers in ons geheugen werden we in januari van dit jaar opgeschrikt door de bevestiging van een nieuw coronavirus in Wuhan, China.

Het nieuwe coronavirus wordt officieel SARS-CoV-2 genoemd. De ziekte COVID-19 is een gevolg van dit virus. In de volksmond spreken we van 'Corona'.

In de maanden na de eerste berichten over dit virus raakten miljoenen mensen over de hele wereld besmet, waarvan er meer dan 375.000 overleden aan de gevolgen. Sinds 11 maart 2020 wordt de uitbraak van COVID-19 erkend als een pandemie door de WHO.

Via deze nieuwsbrief - die we op regelmatige basis uit gaan geven - kijken we vanuit de GGDGHOR terug naar de start van de coronacrisis.

Relevante onderwerpen We geven het woord aan onze collega's en partners, we delen hoe de partners binnen de Witte Kolom in de afgelopen periode elkaar hebben ondersteund in de opvang van coronapatiƫnten en we beschrijven welke initiatieven zijn onstaan. Oftewel we geven u een breed beeld achter de schermen van het werk van de GHOR, de GGD en haar zorgpartners.

Toekomst Maar we kijken ook zeker vooruit naar wat er nog op ons pad komt en hoe de samenwerkingen binnen de Witte Kolom vervolg krijgen.

Karel van Hengel Directeur Publieke Gezondheid